DIENSTEN

WAARVOOR KAN U BIJ ONS TERECHT?

NIEUWBOUW

Kan het niet strak en modern genoeg zijn of hou je eerder van een landelijke stijl? Wij praten je wensen stevig door en gaan samen met jou aan de slag om een nieuwbouwwoning te ontwerpen. Een woning volledig op maat volgens jouw wensen en budget. We volgen ons vast stappenplan, zodat het eindresultaat perfect binnen jouw verwachtingen valt.

VERBOUWING

Een kleine verbouwing, een uitbreiding van een bestaande woning of een ingrijpende energetische renovatie? Wij onderzoeken de mogelijkheden van jouw bestaand pand en staan je bij gedurende het ganse traject tot en met de oplevering. 

 

 

INTERIEUR

Inrichting en meubilair mee ontwerpen kan een grote meerwaarde betekenen.

Een beter doordacht, functioneel en esthetisch samenhangend ontwerp is wat je mag verwachten. Als we je nieuwbouw/verbouwing én je interieur samen ontwerpen, wordt alles een nog mooier op elkaar aansluitend geheel.

WERKWIJZE

OM UW BOUWPROJECT TOT EEN GOED EINDE TE BRENGEN WERKEN WIJ VOLGENS EEN VAST STAPPENPLAN

KENNISMAKING

Een verkennend gesprek waarin we luisteren naar uw wensen, onze werkwijze uitleggen en kijken of het klikt.

Een goede klik tussen opdrachtgever en architect is essentieel voor het slagen van uw project. 

 

VOORSTUDIE

Afhankelijk van de schaal van het project werken wij met een voorstudie, onder de vorm van een minicontract.

We starten met goed te luisteren naar jullie wensen en proberen deze om te zetten naar een ontwerp met een variant. Het denken in varianten helpt ons om de vraag nog concreter te krijgen en daarmee een correct definitief ontwerp op uw maat te garanderen.

Bewust specialiseren wij ons niet in een stijl. Wij zoeken naar diversiteit en gebruiken deze uiteenlopende ervaringen om te komen tot innovatieve ontwerpoplossingen.

Het ontwerp wordt afgetoetst aan de stedenbouwkundige voorschriften en een uitgebreide raming van de bouwkosten controleert de haalbaarheid.

Wij tekenen standaard in een 3D-software pakket (Archicad), wat het makkelijk maakt om planmatige schetsen reeds in een virtuele 3D-omgeving te ervaren. 

 

ARCHITECTENOPDRACHT

Wanneer de verwachtingen in de voorstudie worden gehaald, kan het definitieve ontwerp verder groeien.

Wij nemen het ganse takenpakket voor onze rekening, van indienen van een omgevingsvergunning, tot aanbesteding en opvolging van de werken.

Ook kunnen wij een EPB-verslaggever, veiligheidscoördinator, ingenieur stabiliteit of technieken, ventilatiespecialist of andere expert aanstellen die samen met ons jouw project tot een goed eindresultaat kunnen brengen.

Bouwen en/of verbouwen is teamwerk.

Het managen van al deze samenwerkingen nemen wij graag voor onze rekening. Een goede verstandhouding tussen alle partijen zorgt voor een vlot verloop van het ganse traject.