Project F&V

Verbouwing van een eengezinswoning

 

Status: in uitvoering

Locatie: Laarne

Bouwjaar: 2023-2024

Poutrelles Architecten Architectenbureau te Merelbeke en Deinze voor renovatie, verbouwing en nieuwbouw.
Poutrelles Architecten Architectenbureau te Merelbeke en Deinze voor renovatie, verbouwing en nieuwbouw.
Poutrelles Architecten Architectenbureau te Merelbeke en Deinze voor renovatie, verbouwing en nieuwbouw.

Dit project betreft een grondige totaalrenovatie van een vrijstaande eengezinswoning.

De huidige woning bestaat uit een hoofdbouw met 2 bouwlagen, een hellend dak in piramidevorm en een langgerekte achterbouw, deels met hellende daken, deels platte daken/luifels.  

De bestaande langgerekte achterbouw wordt volledig gesloopt en er wordt een nieuwe compactere uitbouw voorzien dat rond de hoofdbouw aansluit. Daarnaast wordt ook de hoofdbouw energetisch aangepakt.

Het hoofdvolume en zijn authentieke voor- en zijgevel blijven bewaard. Deze worden aan de binnenzijde geïsoleerd. De nieuwe achterbouw en de rechterzijgevel worden afgewerkt met een buitenbepleistering (en aan de buitenzijde geïsoleerd).

De algemene indeling van de hoofdbouw blijft behouden. De inkomhal blijft bewaard, met zijn authentieke houten trap. In de nieuwe bijbouw vinden we dan achteraan de grote leefkeuken met eetplaats. Aan deze leefkeuken, situeert zich rechts een kleine luifel, aansluitend op het grote schuifraam, die tevens ook dienst doet als zonnewering.

In het bijgebouwde rechterdeel vinden we de meer technische ruimten: een toilet, wasplaats/berging en een ruimte voor de technieken.

Vanop het tussenverdiep van de bestaande trap wordt toegang gecreëerd tot een nieuwe bureauruimte. Deze is open door middel van een vide met de eetruimte in de leefkeuken, wat een extra ruimtelijk gevoel creëert.

De nachthal op de verdieping wordt heringedeeld om een ruimere badkamer te voorzien, alsook een apart toilet.

De trap naar de 2e verdieping wordt aangepast, aangezien de loophoogte nu te laag was. De zolder wordt dan ingericht als 3e slaapkamer en een deel berging.

In uitvoering: